mup usk

Uhapšena četvorka koja je krađama i prevarama pribavila više od pola miliona KM

hapsenje-FUP

Potvrđeno je i kako je ova grupa direktno povezana s tridesetšestogodinjakom iz Bužima koji se trenutno nalazi u pritvoru, a sumnjiči se da je organizirao ovu grupu i izvršenja krivičnih djela

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK), uključujući i Jedinicu za podršku u jutrošnjoj su akciji lišili slobode četiri osobe, koje su osumnjičene za organizirane teške krađe i obijanje objekata.

“Uhapšena su četiri osobe iz Bužima, Cazina, Velike Kladuše i Bosanske Krupe, a ova grupa se sumnjiči da je u proteklom periodu izvršila veći broj krivičnih djela – teške krađe, odnosno pomaganja ili prikrivanja izvršenja ovih djela. Procjena protupravne imovinske koristi, koju je grupa ostvarila nadmašuje i cifru 500.000 KM”, istakao je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

Potvrđeno je i kako je ova grupa direktno povezana s tridesetšestogodinjakom iz Bužima koji se trenutno nalazi u pritvoru, a sumnjiči se da je organizirao ovu grupu i izvršenja krivičnih djela.

U toku je kriminalistička obrada osumnjičenih osoba, te će policija ukoliko dođe do nekih novih saznanja i usmjerenja prema drugim osobama adekvatno reagirati.