Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

muprs potvrdio

Uhapšena dva poreska inspektora, objavljena imena

uhapšeni inspektori
FOTO: Ustupljena fotografija/RTRS

U posljednjih pet mjeseci zbog koruptivnih krivičnih djela uhapšeno je šest službenika Poreske uprave Republike Srpske

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka u saradnji sa policijskim službenicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet, u okviru akcije “ULOG”, danas su lišili slobode lica A.M. i Đ.R. oba iz Srpca, službenike Poreske uprave Republike Srpske, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela trgovina uticajem i primanje mita.

– U toku su pretresi na više lokacija, a sve aktivnosti se realizuju po naredbama Okružnog suda Banjaluka i pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, kojima će nakon kriminalističke obrade lica biti predata uz izvještaj o počinjenim krivičnim d‌jelima – saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Zbog koruptivnih krivičnih djela uhapšeno je šest službenika Poreske uprave Republike Srpske

U posljednjih pet mjeseci zbog koruptivnih krivičnih djela uhapšeno je šest službenika Poreske uprave Republike Srpske. Početkom decembra u akciji ”Afrodita” uhapšeni su inspektori Igor Grahovac, Dragoslav Tubić i Snježana Dragičević Mitrović zbog primanja mita i trgovine uticajem. Kako se sumnja oni su tokom kontrole salona ljepote od vlasnika tražili 6.000 maraka mita kako bi prećutali poreski prekršaj, a na kraju su primili mito u iznosu od 5.000 KM.

U oktobru su uhapšeni Miloš Janjić, Uroš Zec i Dejan Lazić, koji su radili kao stručni saradnici za prinudnu naplatu. Oni su osumnjičeni za više koruptivnih krivičnih djela i to četiri primanja mita, šest krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja i trgovina uticajem. Svima je u početku istrage određen pritvor, a Janjić i Lazić su nakon puštanja na slobodu vraćeni na posao.