Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšena tri lica u Banjoj Luci, pronađena droga i oružje

Бањалука – пронађено оружје, муници
FOTO Srna

Policija je tokom akcije “Istok” na području grada Banjaluka pronašla oružje, municiju i drogu, te uhapsila tri lica, rečeno je danas Srni u Centru javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka.

Nakon kriminalističke obrade, a uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, osumnjičeni su pušteni na slobodu.

Portparol CJB Banjaluka Marija Markanović rekla je Srni da su na području banjalučkih naselja Lazarevo i Obilićevo u srijedu, 28. decembra, uhapšeni muškarci iz Banjaluke čiji su inicijali B.K. /26/, G.M. /32/ i S.M. /25/ zbog sumnje da su na području ovog grada počinili više teških krađa i krađa.

Markanovićeva je istakla da je policija, po naredbi Osnovnog suda Banjaluka, a pod nadzorom nadležnog Okružnog javnog tužilaštva, izvršila pretres objekata koje koriste osumnjičena lica, i pronašla 95 pakovanja marihuane ukupne težine oko 280 grama, poluautomatsku pušku, pištolj i razne vrsta municije, kao i ostale predmete koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima.

Protiv njih slijedi izvještaj nadležnom tužilaštvu za počinjeno krivično djelo krađa i nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, kao i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.