Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

derventa

Uhapšena tri policajca: Od vozača uzimali mito kako bi im “oprostili” prekršaj

uhapšeni policajci
FOTO: Screenshot/RTRS
Uhapšeni policajci sprovedeni u Tužilaštvo

Sumnja se da su duži period zaustavljali prevoznike i preprodavce drva, kojima su naplaćivali značajne iznose kako bi ih puštali da nekažnjeno prolaze pored njih

Tri policajca iz Dervente koji su uhapšeni zbog sumnje da su primili mito i zloupotrijebili službeni položaj, sprovedeni su u Republičko javno tužilaštvo u Banjaluci.

Naime, pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili su juče trojicu kolega iz Policijske stanice Derventa.

Kako je saopšteno iz MUP-a Republike Srpske, terete ih za primanje mita i zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja.

Pretreseno više lokacija na području Dervente i Bosanskog Broda

“Ove aktivnosti se sprovode na osnovu naredbe Okružnog suda Banjaluka, pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva – Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala”, naveli su iz MUP-a Republike Srpske.

Jučer je pretreseno više lokacija na području Dervente i Bosanskog Broda.

Kao što je ATV pisao radi se o uniformisanim policajcima PS Derventa koji su često zajedno radili u patroli, a u posljednje vrijeme su bili pod prismotrom kolega zbog sumnje u korupciju.

– Sumnja se da su duži period zaustavljali prevoznike i preprodavce drva, kojima su naplaćivali značajne iznose kako bi ih puštali da nekažnjeno prolaze pored njih. Еvidentirano je i više slučajeva u kojima su od vozača uzimali mito kako bi im ”oprostili” prekršaj ili pisali blaže kazne – kaže izvor blizak istrazi.

Poznata imena uhapšenih policajaca

Srpskainfo saznaje da su uhapšeni policajci iz Dervente Jovan Z, Nenad Š. i Ivan Z.

Uhapšeni policajci su trenutno na saslušanju kod postupajućeg tužioca, nakon čega će biti poznato da li će protiv njih biti zatražena mjera pritvora.

Zanimljivo je da je uhapšeni policijski službenik Jovan Z. još 2016. godine bio suspendovan sa posla nakon tuče, ali je očigledno u međuvremenu vraćen na posao.