Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšena trojka u Banjoj Luci predata Tužilaštvu

muprs
Ilustracija

Banjalučani čiji su inicijali D.P. /51/, V.M. /35/ i A.Ć. /46/ nakon kriminalističke obrade u Policijskoj upravi Banjaluka uz izvještaj o počinjenom djelu, predati su u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva.

Oni su uhapšeni jutros u akciji pripadnika Policijske uprave Banjaluka i Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za organizovani i teški kriminal zbog sumnje da su proizvodili i distribuisali drogu marihuanu.

Akcija je sprovedena pod nadzorom banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva, a pretreseno je više lokacija na području Banjaluke.

Prilikom pretresa pronađena je improvizovana laboratorija za uzgoj marihuane u kojoj se nalazilo više saksija sa stabljikama marihuane, više stabljika osušene marihuane i manja pakovanja droge namijenjene za dalju distribuciju.

Pronađena je i oprema za proizvodnju marihuane među kojom UV lampe, aluminijumske folije, ventilatori, vještačko gnojivo, ambalaža za pakovanje, te mobilni telefoni i nosači sim kartica, kao i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.