Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

akcija kvantum

Uhapšene četiri osobe, među njima i sin optuženog za ubistvo Slaviše Krunića

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Svi uhapšeni su iz Banje Luke

U okviru operativne akcije “Kvantum”, banjalučka policija je tokom vikenda uhapsila četiri osobe koji su osumnjičeni za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Iz PU Banja Luka su saopštili da su u okviru ove akcije uhapsili R.B., P.P, S.M. i F.J, svi iz Banje Luke.

“Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjoj Luci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, 11., 12. i 13. aprila ove godine izvršeni su pretresi na četiri lokacije na području grada Banja Luka, kojom prilikom je ukupno pronađeno i oduzeto oko 246 grama zelene biljne materije koja izgledom asocira na marihuanu, dvije digitalne vage, mobilni telefoni, novac u ukupnom iznosu od 7.080 KM, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela”, istakli su iz policije.

Dodali su da su sve mjere i radnje preduzete pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a nakon komletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica R.B., P.P., S.M. i F.J. biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

ATV: Uhapšen sin optuženog za ubistvo Krunića

U akciji ”Kvantum” uhapšeni su Roberto Baldo (33), sin Еmilija Balde optuženog za učešće u ubistvu Slaviše Krunića, Petar Pavičić (28), Saša M. (24) i Filip J. (25), saznaje ATV.

Izvor blizak istrazi kaže da su svi osumnjičeni da su se bavili trgovinom narkotika.

”Oni su osumnjičeni da su konzumentima direktno prodavali marihuanu, a prodaju su dogovarali preko mobilnih aplikacija i slično. Najveća količina marihuane otkrivena je kod Balda oko 140 grama. U pretresu kod Pavičića otkrivena je marihuana i digitalna vaga. Također pronađen je ‘štek’, nešto poput duple ladice, koja se otvarala pomoću elektronske kartice”, otkriva izvor ATV-a.

On dodaje da je kod Saše M. otkrivena marihuana i vaga, a kod Filipa J. veći iznos novca.