Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Granična policija BiH

Uhapšene dvije osobe, zaplijenjene cigarete, oružje i municija

foca zaplijena (1)

Tokom pripreme i realizacije planiranih aktivnosti korištena je specijalistička oprema koju je Graničnoj policiji donirala Vlada Njemačke.

Pripadnici Granične policije BiH, u saradnji sa službenicima MUP-a Republike Srpske, danas su na osnovu naredbe Suda BiH izvršili pretres dva objekta i dva putnička motorna vozila u vlasništvu lica V.P. i R.J. iz Foče i tom prilikom zaplijenjena je veća količina cigareta bez akciznih markica, određena količina oružja i municije, te mobilni telefoni.

Zbog počinjenog krivičnog djela nedozvoljen promet akciznih proizvoda V.P. i R.J. su lišeni slobode, te se rad na predmetu nastavlja pod nadzorom Tužilaštva BiH, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Tokom pripreme i realizacije planiranih aktivnosti korištena je specijalistička oprema koju je Graničnoj policiji donirala Vlada Njemačke.

Radeći na sprečavanju krijumčarenja preko granice BiH, pripadnici Jedinice granične policije Zvornik juče su spriječili krijumčarenje veće količine tekstilne robe iz Srbije u BiH. Riječ je, između ostalog, o odjevnim predmetima zaštićenih robnih marki “Hugo Bos” i “Levi Štraus”.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora u graničnom pojasu na području Zvornika i kontrolom vozila “škoda”, registarskih oznaka BiH, kojim je upravljao K.H. /40/, državljanin BiH koji nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu robe.

O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio da se roba i sredstva izvršenja krivičnog djela privremeno oduzmu, te dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje.

Službenici Jedinice granične policije Višegrad danas su lišili slobode državljanina Srbije čiji su inicijali V.N. /45/, koga potražuje Kantonalno tužilaštvo iz Tuzle zbog krivičnog djela utaja. Lice je kontrolisano pri ulasku u BiH na graničnom prelazu Vardište i predato službenicima MUP-a Republike Srpske.

Takođe, danas je prilikom ulaska u BiH na prelazu Kostajnica lišen slobode E.P. /32/, državljanin BiH koga potražuje Osnovni sud u Kozarskoj Dubici zbog krivičnog djela teška krađa. Lice je predato službenicima Sudske policije Prijedor.

Službenici Jedinice granične policije Hum juče su lišili slobode N.J. /36/ jer je za njim Policijska uprava Istočno Sarajevo raspisala potragu zbog krivičnog djela krivotvorenje isprave. Ovaj državljanin BiH je kontrolisan na ulasku u BiH na prelazu Hum i predat je službenicima MUP-a Republike Srpske.