Crna hronika

MUPKS

Uhapšene još četiri osobe zbog ubistva u Sarajevu

08/09/2021
Foto: Ilustracija

Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su zatekli jednu mušku osobu koja nije davala znakove života, a za koju je ljekar konstatovao da je smrtno stradala

Uhapšene su još četiri osobe koje su osumnjičene za jučerašnje ubistvo 19-godišnjeg E. A. u Buča Potoku u Sarajevu, potvrđeno je u MUP-u Kantona Sarajevo. Nastavlja se dalji rad na pronalasku još dvije osobe, kao i dokumentovanju krivičnog djela, naveli su iz MUP-a KS.

Osoba inicijala E. A. (2002.) smrtno je stradala u još nerazjašenjim okolnostima u utorak u ulici Adema Buće u Sarajevu. U vezi s tim, uhapšena je jedna osoba, a za ostalim osumnjičenima se traga.

Naime, u utorak, 7. septembra u 18.15 sati Četvrta PU je obaviještena da je u ulici Adema Buće, općina Novi Grad Sarajevo, jedna osoba povrijeđena u tučnjavi.

Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su zatekli jednu mušku osobu koja nije davala znakove života, a za koju je ljekar konstatovao da je smrtno stradala.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, te je provjerama utvrđeno da se radi o E. A., rođenom 2002. godine i nastanjenom u Sarajevu, objavljeno je na službenoj stranici MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako se nadalje navodi, tijelo preminulog je prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužioca biti obavljena obdukcija.

Poduzimajući operativne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistva, policijski službenici su došli do saznanja de se u vezu s tim može dovesti više osoba za kojima se traga, a čiji identitet je poznat policijskim službenicima.

– Razmjenjujući operativna saznanja sa MUP-om TK – PU Živinice, pronađen je i lišen slobode A. A. (1981.), nastanjen u Sarajevu, koji se nakon izvršenja krivičnog djela dao u bjekstvo. Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju spomenutog krivičnog djela, kao i pronalasku ostalih osumnjičenih – saopćili su ranije iz MUP-a KS.

Kako se saznaje, ubijen je Erduan Abazi, a u Živinicama je zbog ubistva uhapšen Alija Abazi.

Komentari

Autor: FTV

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.