Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšene osobe koji su bejzbol palicama ubile muškarca u Sarajevu

policija-noc-sarajevo

Sarajevski policajci danas su uhapsili tri osobe, koje se sumnjiči da su sinoć brutalno pretukli i ubili 50-godišnjeg Mladena Ambrožića u ulici Džamijska u sarajevskom naselju Hrasno, javlja Faktor.

Iako ova informacija nije zvanično potvrđena, saznaje se da su uhapšeni muškarci srodnici, te da su noć ranije bejzbol palicama pretukli Ambrozića, koji je usljed povreda i preminuo.

Policiji je dva sata prije njegove smrti prijavljeno da su muškarca u Džamijskoj ulici tri osobe napale i pretukle. Patrola je izašla na mjesto događaja, te tu zatekla tragove krvi i oštećen automobil Golf V. Potom je dispečer Hitne pomoći također pozvao policiju, te prijavio da se u stanu u ovoj ulici nalazi muškarac sa povredama glave i leđa. Ambrožić je u međuvremenu od zadobijenih povreda preminuo.

Mladen Ambrožić

Mladen Ambrožić

Uviđaj su na mjestu događaja obavili sarajevski policajci, zajedno sa ovlaštenim vještakom medicinske struke i tužiocem Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Ambrožićevo tijelo je prevezeno u prosekturu Bare, gdje će biti obavljena obdukcija.