Crna hronika

napad molotovljevim koktelima

Uhapšene osobe za koje sumnja da su noćas palile kladionice po Gornjem Vakufu

06/03/2020
FOTO: vrisak.info

Slučaj je jutros oko 2:40 sati prijavljen Policijskoj stanici Gornji Vakuf – Uskoplje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona uhapsili su tri osobe iz Travnika. Uhapšeni su lišeni slobode zbog sumnje da su noćas u Gornjem Vakufu bacili molotovljeve koktele na sedam sportskih kladionica.

– Istraga traje pa ne možemo davati više detalja, osim da se i dalje poduzimaju intenzivne mjere na rasvjetljavanju ovog događaja i pronalasku počinitelja – kazao je glasnogovornik MUP-a Srednjobosanskog kantona (SBK) Hasan Hodžić.

Posjećamo, nepoznate osobe su u noći sa četvrtka na petak bacile zapaljive naprave – molotovljeve koktele u sedam kladionica, četiri “Sportplus” i tri “Sportplus Win”, te počinile veliku materijalnu štetu.

Slučaj je jutros oko 2:40 sati prijavljen Policijskoj stanici Gornji Vakuf – Uskoplje.

FOTO: vrisak.info

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova SBK je saopćeno da je oko 2.40 sati iza pomnoći u PS Gornji Vakuf – Uskoplje, prijavljeno da su od strane nepoznatih osoba na području Gornjeg Vakufa u sedam objekata u kojima se nalaze sportske kladionice, bačene zapaljive tečnosti koje su izazvale vatru, usljed čega je na objektima pričinjena materijalna šteta.

“Odmah po zaprimanju prijave, na mjesta događaja izašli su službenici policije koji su potvrdili navode prijave, te pristupili poduzimanju intenzivnih mjera i radnji iz svoje nadležnosti. Na mjesta događaja izašli su i pripadnici Vatrogasnog društva Gornji Vakuf –Uskoplje koji su ugasili vatru. U saradnji s nadležnim kantonalnim tužilaštvom, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno izvršili su uviđajne radnje na licu mjesta, te poduzimaju i druge aktivnosti u cilju rasvijetljavanja navedenih događaja”, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova SBK.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.