Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Sarajevu uhapšeni pomagači Sanjina Sefića

sefic-nesreca

Policajci MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su tri osobe koje se dovode u vezu sa saobraćajnom nesrećom u kojoj su smrtno stradale studentice Edita Malkoč i Selma Agić. Njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Radeći na potpunom rasvjetljavnju i dokumentovanju svih okolnosti saobraćajne nezgode sa smrtnim posljedicama, koja se dogodila dana 10.10.2016.godine u 21,35 sati, na kolovozu raskrsnice ulica Zmaja od Bosne – Nulta transverzala, općina Novo Sarajevo, dana 17.10.2016.godine u 18,30 sati u ulici Enesa Herića, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Odsjeka za saobraćajne istrage Jedinice za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo, lišili su slobode A.D., rođen 1987.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 346. KZ F BiH (Pomaganje učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela).

Daljim operativnim radom, a po naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, dana 18.10.2016.godine u 01,30 sati u ulici Kasindolska, općina Ilidža, slobode su lišeni N.S., rođen 1988.godine u Foči i S.S., rođena 1994.godine u Sarajevu, nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 346. KZ F BiH.

Poznata imena uhapšenih pomagača Sanjina Sefića

Prilikom pronalaska navedenih lica u pomenutoj ulici, u dvorištu porodične kuće koju koristi N.S., pronađeno je putničko motorno vozilo marke “VW Golf 6”, vlasništvo A.M. iz Sarajeva, a koje je prema dosadašnjim podacima korišteno u izvršenju krivičnog djela, dana 11.10.2016.godine, kada su nakon saobraćajne nezgode lica A.D. i S.A., prevezli S.S. na područje općine Rudo.

Također, policijski službenici tragaju za S.A., rođen 1992.godine u Rogatici, nastanjen u Sarajevu, koji se dovodi u vezu sa izvršenjem pomenutog krivičnog djela.

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju dalji rad na prikupljanju svih informacija u vezi navedenog krivičnog djela, stoji u saopštenju iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Viši sud u Novom Sadu: Još nije stigla zamolnica za izručenje Sefića