Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšene tri osobe koje su u Tuzli ukrale policijsko vozilo

policija_fbih_tuzla_ubistvo
Ilustracija

Tri maskirana napadača početkom januara otela su od pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona službeno vozilo udaljivši se, potom, u nepoznatom pravcu.

Kako je danas saopšteno iz MUP-a TK, radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela Razbojništva počinjenih na području grada Tuzle u vremenskom periodu od avgusta 2016. do februara 2017.godine (među kojima je bilo i Razbojništvo nad policijskom patrolom u naselju Brgule), službenici Uprave policije MUP-a TK-a su u saradnji sa Kantonalnim Tužilaštvom, preduzeli niz kriminalističko istražnih mjera i radnji na otkrivanju počinilaca navedenih krivičnih djela.

Svi tragovi pronađeni prilikom uviđajnih radnji na mjestu događaja i u pretresima, su vještačeni u Centru za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije. Na osnovu prikupljenih saznanja do kojih se došlo operativnim radom na terenu i rezultata forenzičkih ispitivanja, službenici Uprave policije MUP-a TK-a su identifikovali izvršioce navedenih krivičnih djela a radi se o: E.S. rođen 1982.godine, M.A. rođen 1984.godine i E.S. rođen 1975. godine svi iz Tuzle.

Uhapšena lica se terete za niz krivičnih djela “Krađa”, “Teška krađa”, “Razbojništvo”, “Iznuda” i “Napad na ovlaštenu službenu osobu”.

Oni su uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predati u nadležnost Tužilaštva TK-a, a nakon Zahtjeva Tužilaštva, Kantonalni sud je odredio mjeru pritvora za lica E.S. (1982.) i M.A. u trajanju od tri mjeseca, saopšteno je je iz MUP-a TK.