akcija kelner

Uhapšene tri osobe, nabavljali i preprodavali kokain

kelner

Lišeni slobode se sumnjiče da su u poslednjih godinu i po nabavljali, posjedovali i preprodavali kokain korisnicima

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, sproveli su akciju u kojoj su tri osobe lišene slobode, javlja Anadolu Agency (AA)

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Gradiška, operativna akcija kodnog naziva “Kelner” sprovedena je juče, a bila je usmjerena na suzbijanje proizvodnje i prometa opojnih droga. Slobode su lišeni M. G., D. P. i D. G. iz Bosanske Gradiške.

“Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bosanskoj Gradišci, izvršen je pretres kuća i pratećih objekata na tri lokacije na području grada Bosanska Gradiška koje koriste osumnjičeni, kao i tri putnička vozila vlasništvo istih i tom prilikom pronađena je i oduzeta određena količina opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, vatreno oružje kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, navodi se u saopštenju.

Lišeni slobode se sumnjiče da su u poslednjih godinu i po nabavljali, posjedovali i preprodavali kokain korisnicima na području Bosanske Gradiške.

Tokom dana, oni će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga” i “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”, biti sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka na dalje postupanje.