Crna hronika

detalji akcije

Uhapšeni dileri koji su prodavali drogu putem Facebooka i Instagrama (VIDEO)

31/08/2020

Prodaju droge su često ugovarali preko društvenih mreža zbog čega je ova akcija i dobila ime "Fejs"

U policijskoj akciji „Fejs“ policija je razbila kriminalnu grupu koja se bavila trgovinom drogom na području Banje Luke i Doboja.

Kako javlja Srpskainfo, grupaje  drogu najčešće nabavljala na području Doboja, zatim je prevozila u Banju Luku, gdje su je dalje prodavali krajnjim korisnicima na ulici.

Uglavnom su prodavali spid i marihuanu. Prodaju droge su često ugovarali preko društvenih mreža zbog čega je ova akcija i dobila ime “Fejs”.

U ovoj akciji su uhapšeni Luka Pucar, Tomislav Vrebac, Blagoje Perić i Vladan Milojević.

– Osim njih, policija je u sklopu ove akcije obuhvatila još dvojicu dilera, a koji se već nalaze u zatvoru zbog droge. Radi se o Želimiru Šesiću i Goranu Jeftiću – otkriva izvor.

U Policijskoj upravi Banja Luka rekli su, navodeći inicijale, da su u sklopu akcije “Fejs” uhapsili četiri osobe, te pretreseno više lokacija na području Banje Luke i Doboja.

– Prilikom pretresa kod uhapšenih je pronađeno i oduzeto 314,19 grama spida i 80,14 grama marihuane. Osim droge, policija je pronašla i oduzela preciznu vagu, mrvilicu za opojnu drogu, kao i više mobilnih telefona – pojasnili su u policiji.

Nakon kriminalističke obrade oni će biti predati u nadležnost banjalučkog tužilaštva.

Podjela posla

Izvor uključen u ovu istragu otkrio je da je ova grupa više mjeseci djelovala na području Banje Luke i Doboja, gdje su prodavali drogu.

– Prema prikupljenim informacijama, Vladan Milojević i Šesić su bili zaduženi za nabavljenje droge na području Doboja. Oni su je zatim prevozili na području Banjaluke, gdje su je dalje prodavali. Za prodaju u Banjaluci bili su zaduženi Luka Pucar, Tomislav Vrebac i Blagoje Perić – pojasnio je naš sagovornik.

On je dodao da se Šesić nalazi u pritvoru u Austriji, gdje je u aprilu ove godine uhapšen, takođe zbog sumnje da se bavio prodajom droge.

– Još jedan osumnjičeni se nalazi u zatvoru, a riječ je o Jeftiću, koji kaznu zbog trgovine drogom služi u Kazneno-popravnom zavodu Doboj – istakao je izvor Srpskainfo.

Krađe

Tokom istrage policija je prikupila informacije da su osumnjičeni drogu često prodavali preko društvenih mreža Facebook i Instagram. Češće su koristili Facebook, te su preko njega dogovarali mjesto i vrijeme za prodaju droge.

Prema njegovim riječima, većina uhapšenih je odranije poznata policiji po krivičnim djelima.

Vrebac je u uhapšen i u martu 2017. godine, kada je “pao” s još dvojicom maloljetnika zbog krađa.

Policija ih je tada zatekla kako obijaju autopraonicu i krenuli da ih hapse, ali su se oni dali u bijeg. Uhapšeni su tek kada su automobilom sletjeli s puta. Kada su privedeni utvrđeno je da su pomenuti automobil ukrali, te da su odgovorni za još nekoliko krađa na području Banje Luke.

Policija ih je tada povezala sa osam krađa.

Kriminalna grupa

Iz Policijske uprave Banjaluka su saopštili da su akciju proveli u saradnji s Upravom za organizovani i teški kriminaltet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

– Osim njih, u akciji su učestvovali i službenici Policijske uprave Doboj, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Akcija je usmjerena na razbijanje kriminalne grupe koja se bavila neovlašćenom proizvodnjom i prometom opojnih droga na području Banjaluka i Doboja – dodali su u banjalučkoj policiji.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.