Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

akcija "kappa"

Uhapšeni dileri predati u nadležnost Tužilaštva KS

fup akcija kappa11 (1)

Pojedini članovi grupe dovode se u vezu sa korištenjem SKY aplikacije preko koje su vršili nabavku i prodaju opojne droge

Petorica narkodilera uhapšenih u akciji FUP-a kodnog naziva “Kappa” predati su u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo

– Osumnjičenima je određeno 24-satno zadržavanje u kojem roku će postupajuća tužiteljica odlučiti o daljim mjerama – kazala je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Pozivajući se na svoj izvore, Avaz je obiavio da su uhapšeni Almedin Ćato, Adis Jelašković, Bojan Bozalo, Haris Grezda i Elvir Drugović.

Prema istom izvoru, vođa grupe je Almedin Ćato iz Sarajeva koji je i ranije zbog raznih krivičnih djela hapšen u Sarajevu i Srednjobosanskom kantonu.

Oni se sumnjiče da su kao organizirana grupa, na čijem je čelu bio Ćato, duži vremenski period drogu nabavljali i neovlašteno stavljali u promet na području Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog kantona, Bosansko-podrinjskog kantona i Istočnog Sarajeva s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Pojedini članovi grupe dovode se u vezu sa korištenjem SKY aplikacije preko koje su vršili nabavku i prodaju opojne droge.