Uhapšeni dileri s područja Doboja, Tešnja i Maglaja

policija rs

Policija u Doboju uhapsila je četiri osobe za koje se sumnja da su organizovano nabavljale i putem uličnih preprodavaca vršili prodaju opojne droge na područje Doboja, Tešnja i Maglaja.

Radi se o R. Š. sa područja općine Tešanj, u Federaciji BiH, te S. S.,S. Đ. i M. B., svi iz Doboja, za koje se sumnja da su zajedno sa N. H. iz Maglaja, u Federaciji BiH, kao organizovana kriminalna grupa počinili krivično djelo „neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Doboj.

Tokom operativne akcije pod kodnim nazivom „Forum“, koja je sprovedena u prethodnih pet mjeseci, policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj preduzeli su niz operativno-taktičkih i drugih istražnih mjera i radnji na prikupljanju operativnih saznanja i materijalnih dokaza u cilju dokumentovanja navedenog krivičnog djela.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj jučer su, na osnovu pribavljenih naredbi nadležnih sudova, izvršili pretrese na ukupno pet lokacija: tri na području grada Doboja i dvije na području Federacije BiH(Tešanj i Maglaj).

Iz policije navode da je prilikom pretresa pronađeno i oduzeto ukupno: 653 komada tableta„ekstazi“, oko 40 grama opojne droge „amfetamin-spid“, novčanice u različitimmonetama i manja količina opojne droge „marihuana“, kao drugi predmeti koji se mogudovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

Nad uhapšenim je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega su danas, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predati u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj.

Osoba N.H., koja je obuhvaćeno istim izvještajem, trenutno je nedostupna organima gonjenja i za njim je CJB Doboj raspisao potragu.

Navedene aktivnosti preduzete su u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Doboj.

Lišavanje slobode i pretresi objekata na području FBiH izvršeni su u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.