KS

Uhapšeni nakon pogibije radnika u Sarajevu predati u Tužilaštvo

stupp

U jučerašnjoj nesreći na gradilištu u Ulici Nikole Šopa nakon obrušavanja zemlje poginuli su Ernes Baltić /26/ i Muradif Đogo /58/, a treći radnik je povrijeđen

Pet lica uhapšenih nakon tragedije u sarajevskom naselju Stup, gdje su poginula dva radnika na gradilištu, predata su u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uhapšeni su predati u dalju nadležnost postupajućem tužiocu nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo.

“Avaz” prenosi da su uhapšeni Sabrija Bilalović, Bajram Hamzić, Ulfet Pramenković, Faruk Pijalović i Alen Spahić, koji se osumnjičeni za teško krivično djelo protiv opšte bezbjednosti ljudi i imovine u vezi sa krivičnim djelom nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova.

Prema naredbi kantonalnog Tužilaštva, izuzeta je određena dokumentacija iz opštine Ilidža koja se odnosi na gradnju objekta na kojem su radnici nastradali.

U jučerašnjoj nesreći na gradilištu u Ulici Nikole Šopa nakon obrušavanja zemlje poginuli su Ernes Baltić /26/ i Muradif Đogo /58/, a treći radnik je povrijeđen.