Uhapšeni osumnjičeni za oštećenje džamijske ograde u Gradišci

hapsenje-policija-rs
FOTO: Ilustracija

Dejan Cikota, Mile Desančić, Siniša Barišić te jedan maloljetnik lišeni su slobode zbog sumnje da su prethodne noći oštetili ogradu u dvorištu džamije u Gradišci, saznaje Fena.

Ovi mladići su oko 1.30 sati, putničkim vozilom marke „opel“, oštetili ogradu na džamiji u Partizanskoj ulici,u Gradišci, pričinivši manja oštećenja.

-Policija je nedugo zatim, u mjestu Gašnica, pronašla putničko vozilo marke „opel“ u kojem su se nalazili D.C. (1998.), M.D. (1997.) oba iz Gradiške, S.B. (1985.) iz Republike Slovenije i 17-ogodišnjak iz Gradiške, potvrdila je Feni glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Banja Luka Marija Markanović.

Nakon uviđaja, dežurni okružni tužilac i tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, su naložili da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

Iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka osuđuju svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na vjerske objekte te pozivaju građane da se uzdrže od ovakvog ili sličnog ponašanja.