Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

objavljen identitet

Uhapšeni provalnici, kod njih pronađeno 8.200 eura i 1.900 KM

Foto: Nezavisne

Krivična djela je počinio od početka 2023. godine

Policijski službenici Policijskih uprava Banja Luka i Mrkonjić Grad, u akciji “Taster”, koja je usmjerena na sprečavanje i otkrivanje krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, identifikovali su i uhapsili Z.A. iz Banje Luke, zbog teške krađe.

“Policijski službenici su noćas u 00.15 časova u Banjoj Luci, neposredno nakon izvršenja krivičnog djela uhapsili Z.A. i V.A. iz Banje Luke, a kod njih je pronađen i oduzet novac u iznosu od 8.200 eura i 1.900 KM. Taj novac su ukrali 29. jula iz stambenog objekta u Banjoj Luci”, saopšteno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Utvrđeno je da se Z.A. može dovesti u vezu su izvršenjem dva krivična djela na području Policijske uprave Banja Luka i dva krivična djela na području Policijske uprave Mrkonjić Grad.

Ukrao oko 20.000 KM

Krivična djela je počinio od početka 2023. godine, na način da je iskoristio odustvo vlasnika iz stambenih objekata, te nasilno otvarao ulazna ili balkonska vrata, nakon čega je krao novac i zlatni nakit.

“Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 20.000 KM”, dodaje se u saopštenju.

Sve mjere i radnje u okviru navedene akcije preduzimaju se pod nadzorom postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i u toku je kriminalistička obrada Z.A. i V.A, a nakon završene kriminalističke obrade Z.A. će uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti sprovedeno u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

Kako nezvanično pišu mediji, u pitanju je Zoran Aleksić iz Banje Luke, koji je i ranije hapšen zbog krađa.