Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšeni u filmskoj akciji: Trgovci kokaina osuđeni na zatvorske kazne

Бањалука – МУП – хапшење

Okružni sud u Banjoj Luci prihvatio je sporazume o priznanju krivice koje su sa Tužilaštvom zaključili Mirče Kerkez (33) iz Trna, kod Laktaša, i Nikola Gajić (22) iz Banje Luke, a koji su uhapšeni u aprilu u akciji “Ekspert”, tokom koje je policija zaplijenila 1.217 grama kokaina, te 102 grama marihuane.

Kerkez je sporazumom pristao da bude osuđen na četiri godine, a Gajić na šest mjeseci manje, pišu Nezavisne novine.

Njihovi advokati zatražili su juče od Okružnog suda Banja Luka da oni budu pušteni iz pritvora, a tužilac je izjavio da nema namjeru tražiti produženje pritvora za optuženi dvojac.

Postupak za trećeoptuženog Srđana Velimirovića (22) iz Banje Luke je razdvojen, ali je i on u pregovorima sa Tužilaštvom, tako da nije isključeno da će i on zaključiti sporazum o priznanju krivice.

Podsjetimo, kako je odranije poznato, Kerkez i ekipa su proljetos uhapšeni u policijskoj akciji “Ekspert”, kada su osumnjičeni pokušali da prodaju 1,2 kilograma kokaina prikrivenim istražiocima MUP-a RS.

Njih je policija pratila duže vrijeme i nakon što je potvrđeno da se bave švercom narkotika inspektori su ih kontaktirali.

“Od njih su prvo kupovali manje količine droge kako oni ništa ne bi posumnjali, a zatim je dogovorena primopredaja kilograma kokaina. Osumnjičeni su pristali i tada im je pripremljena klopka. Cilj je inspektorima i bio da ih uhapse sa što većom količinom droge i utvrde gdje i kako oni to nabavljaju”, rekao je ranije izvor blizak istrazi.