Omar Mehmedbašić, advokat

Uhapšeni za krađu Lagumdžijinog novčanika na slobodi: Robu vratili, novca nema

Zagreb: Vesna Pusi? do?ekuje visoke uzvanike na proslavi ulaska RH u EU
30.06.2013., Zagreb - Prva potpredsjednica Vlade RH i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusic dolazi u Banske dvore kako bi docekala politicke lidere iz zemalja clanica Europske unije, zemalja regije Jugoistocne Europe, celnike europskih institucija i uglednike koji ce uvelicati povijesni trenutak i ispunjenje dugogodisnje teznje clanstvu RH u zajednici europskih naroda. Zlatko Lagumdzija, zamjenik predsjedavajuceg Vijeca ministara i ministar vanjskih poslova BiH. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

“Oni su potrošili 10.000 KM. Vratili su kartice i stvari koje su kupili za 2.500 KM. Novac nisu vratili”

Dvije osobe koje su u tržnom centru ukrale novčanik Zlatku Lagumdžiji, puštene su na slobodu, kazao je advokat Omar Mehmedbašić.

– Oni su potrošili 10.000 KM. Vratili su kartice i stvari koje su kupili za 2.500 KM. Novac nisu vratili, kazao je Mehmedbašić za Avaz.

Podsjetimo, policijski službenici PU Novo Sarajevo jučer su uhapsili dvije osobe zbog krađe. Riječ je o osobama, S.R., rođen 1986. godine u Zvorniku, gdje je i nastanjen i maloljetno lice, rođeno 2005. godine, nastanjeno u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 286. (Krađa), na štetu Z.L. iz Sarajeva.

Izvršenim pretresom stana koji koristi S.R. na području općine Novi Grad Sarajevo, pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz pomenutog krivičnog djela.