Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšeni zbog fingiranja krađe benzinske pumpe u Tesliću

benzinska pumpa neskovic
FOTO: Ilustracija

Policija iz Doboja uhapsila je lica čiji su inicijali P.M. i M.A. iz Teslića zbog sumnje da su fingirala i lažno prijavila razbojništvo na benzinskoj pumpi “Nešković” u Tesliću.

Muškarac čiji su inicijali P.M, koji je radnik na benzinskoj pumpi “Nešković” u Tesliću, prijavio je 12. septembra Policijskoj stanici Teslić da je nepoznato maskirano lice nad njim izvršilo razbojništvo uz upotrebu fizičke snage i uz prijetnju upotrebe pištolja i otuđilo 13.000 KM.

P.M. je tokom uviđaja izjavio da sumnja da je navedeno krivično djelo izvršio muškarac čiji su inicijali M.A, nad kojim je takođe izvršena kriminalistička obrada.

Policija je tokom istrage utvrdila da su P.M. i M.A. u prethodnom dogovoru fingirali krivično djelo razbojništvo, nakon čega je M.A. novac sakrio na dogovorenu lokaciju.

Izvršenim uviđajem lica mjesta na površini ispod mosta preko rijeke Mala Usora u Tesliću pronađen je otuđeni novac i predmeti za koje se sumnja da su korišteni tokom izvršenja krivičnog djela – odjeća, kapa “fantomka”, rukavice i drugo.

Istovremeno, izvršen je pregled šireg područja lica mjesta u blizini benzinske pumpe “Nešković”, gdje je pronađen plastični pištolj za koji se sumnja da je korišten prilikom izvršenja krivičnog djela.

Na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Teslić, izvršen je pretres stambenih prostorija koje kao podstanar koristi M.A, prilikom čega su pronađene i oduzete tri stabljike indijske konoplje visine 50, 85 i 105 centimetara.

Nakon izvršene kriminalističke obrade P.M. i M.A. su uz saglasnost dežurnog tužioca pušteni na slobodu.

Po dokumentovanju slučaja Okružnom tužilaštvu u Doboju biće podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima. Nakon utvrđenog činjeničnog stanja na okolnosti posjedovanja stabljika indijske konoplje, protiv M.A. biće preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Navedene aktivnosti sprovedene su uz nadzor nadležnog tužioca dobojskog Okružnog javnog tužilaštva.