banja luka

Uhapšeno 11 navijača iz Teslića: Napali policajce i građane

mup rs – policija rs – Dejan Rakita Pixsell

Dva građanina i policijski službenici su zbog zadobijenih povreda zatražili ljekarsku pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Banjaluka

Uhapšeno je 11 navijača iz Teslića u Banjaluci zbog napada na građane i policijske službenike, saopšteno je iz banjalučke Policijske uprave.

– Navijači iz Teslića su danas u 13.45 sati nenajavljeno došli na stadion u Omladinskoj ulici u Banjaluci i tom prilikom fizički napali dva građanina. Potom su prilikom odlaska sa stadiona fizički napali dva policijska službenika Policijske uprave Banjaluka i jednog policijskog službenika Јedinice žandarmerije, koji su zadobili povrede – navodi se u saopštenju.

Dva građanina i policijski službenici su zbog zadobijenih povreda zatražili ljekarsku pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Banjaluka.

Kod navedenih lica pronađeno je i oduzeto dva metalna boksera, dvije palice i baklja.

Lica lišena slobode su podvrgnuta ispitivanju na prisustvo opojne droge u organizmu kojom prilikom je kod šest osoba utvrđeno prisustvo opojne droge anfetamin, dok su tri osobe odbila da se podvrgnu ispitivanju.

Uhapšeni se nalaze u službenim prostorijama Policijske uprave Banjaluka, a ostali su, kako se navodi, uz pratnju policijskih službenika napustili Banjaluku i uputili se prema Tesliću.

Hapšenje su izvršili službenici Policijske uprave Banjaluka sa Јedinicom žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova RS.