Uhapšeno devet osoba u Tuzlanskom kantonu zbog zloupotrebe droge

hapsenja-tk

U policijskoj akciji koja je rano jutros počela u Tuzlanskom kantonu zbog zloupotrebe opojnih droga uhapšeno je devet osoba iz Gračanice, Lukavca i Gradačca. U saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona i Kantonalnim sudom Tuzla izvršeno je 11 pretresa kuća, stanova, pomoćnih objekata i automobila, saopćili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK).

hapsenja-tk111

“Tokom akcije pronađena je i oduzeta neutvrđena količina materije koja izgledom asocira na opojnu drogu, te oružje, municija, digitalna vaga, novac, mobilni telefoni, SIM kartice i veća količina alata za koje postoji osnova sumnje da potiču iz krivičnih djela teške krađe, a sumnja se da su ukradeni prilikom provala u vikendice na području općine Srebrenik. Nad privedenim osobama u prostorijama MUP-a TK se radi kriminalistička obrada”, saopćili su iz MUP-a TK.

Prema informacijama iz MUP-a TK, u Gračanici, Gradačcu i Lukavcu od februara je izvršen veći broj pretresa i uhapšeno je 35 osoba, a Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona proslijeđeno je 30 izvještaja o učinjenom krivičnom djelu, dok je dvjema osobama određena mjera jednomjesečnog pritvora.