tužilaštvo bih

Uhapšeno šest osoba, zaplijenjena veća količina cigareta i novca

sipa_akcija_ilustracija

Nakon završetka operativnih aktivnosti, postupajući tužilac donijeće odluku o daljim aktivnostima u predmetu

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su danas u akciji pod kodnim nazivom “Skuter” šest osoba osumnjičenih za krivična djela organizovani kriminal i nedozvoljeni promet akciznih proizvoda, te zaplijenili veću količinu cigareta bez akciznih markica i novca, kao i druge predmete koji su upotrijebljeni za činjenje krivičnog djela, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Akcija je sprovedena po nalogu Tužilaštva BiH na području Tuzle, Kalesije i Zvornika, a usmjerena je na više osumnjičenih lica koja su pod istragom da su se kao organizovana kriminalna grupa duži period bavili neovlaštenim prometom cigareta bez akciznih markica, koje su prodavali na teritoriji BiH.

“Na ovaj način osumnjičeni su pribavili novčanu korist u većem iznosu u vidu neplaćenih indirektnih poreza i akciza na štetu budžeta BiH. Prilikom pretresa na više lokacija otkrivena je i zaplijenjena veća količina cigareta bez akciznih markica, koje su bile namijenjene za prodaju na crnom tržištu, kao i određena količina novca”, navodi se u saopštenju.

Nakon završetka operativnih aktivnosti, postupajući tužilac donijeće odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Pripadnici Sipe, u saradnji sa pripadnicima ministarstava unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske i Tuzlanskog kantona, od ranih jutarnjih časova sprovode akciju “Skuter” u okviru borbe protiv organizovanog kriminala i nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda.