Akcija MUPRS

Uhapšeno šest osoba, zaplijenjeno oko 54 kilograma droge

vitorog akcija2

Akcija se realizuje pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizvanog i najtežih oblika privrednog kriminala

Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u akciji “Vitorog” čiji je cilj razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojne druge na području RS lišila je slobode šest osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Akcija se realizuje pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizvanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

“U ovim aktivnostima uz podršku Policijskih uprava Gradiška, Banjaluka i Trebinje izvršeni su pretresi na deset lokacija na području RS, a slobode je lišeno pet osoba u Gradišci i jedna osoba u Trebinju”, navodi se u saopštenju iz MUP-a RS.

U akciji je do sada zaplijenjeno “53,5 kilograma opojne droge skank, 35 grama praškaste materije koja svojim morfološkim karakteristikama podsjeća na opojnu drogu kokain, automatsko oružje sa pripadajućim okvirima i municijom, mobilni telefoni, sim kartice, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”.

“Nakon završene kriminalističke obrade, lica lišena slobode biće predata uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva RS”, navodi se u saopštenju i dodaje da će akcija biti nastavljena s obzirom na to da se dio lica nalazi u bjekstvu.