Crna hronika

MUPTK

Uhapšeno više osoba u TK zbog posjedovanja droge

30/07/2020

O svemu je obaviješten kantonalni tužilac, a policija nastavlja rad na dokumentovanju ovih predmeta

Na području Lukavca, Živinica i Doboj Istoka uhapšeno je više lica zbog sumnje da su počinila krivično djelo posjedovanje droge, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona.

U Lukavcu je uhapšen muškarac čiji su inicijali A.K. /31/, kod kojeg su, nakon pretresa stana, pomoćnih prostorija i automobila, pronađena tri plastična pakovanja u kojima su bili spid i drugi predmeti.

U ovoj opštini uhapšen je i A.H. /32/ iz Banovića, koji je nakon uočavanja policije odbacio veće pakovanje u kojem se nalazio spid i dijelovi mobilnog telefona.

Ovo lice biće danas predato Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli na dalje postupanje zbog sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge.

U Živinicama su uhapšeni D.J. /26/ iz Tuzle i A.S. /18/ iz Sarajeva, kod kojih je pronađeno veće i manje pakovanje droge, te tablete i drugi predmeti.

Ova lica će uz izvještaj biti predata u nadležnost Tužilaštva.

Policija je na parceli u vlasništvu A.A u mjestu Mala Brijesnica, u opštini Doboj Istok, pronašla dvije stabljike kanabisa sative visine od 90 do 100 centimetara, a na parceli u vlasništvu Z.K. četiri stabljike od 50 do 100 centimetara.

U Živinicama je uhapšen T.M. /53/ iz Tuzle jer je izvršenim provjerama ustanovljeno da je Kantonalno tužilaštvo u Tuzli za njim raspisalo centralnu potjernicu, dok je njegovo vozilo “ford”, za koje nije imao dokumentaciju, privremeno oduzeto.

O svemu je obaviješten kantonalni tužilac, a policija nastavlja rad na dokumentovanju ovih predmeta.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.