Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ukradena nadzorna kamera iz prostorija Crvenog križa FBiH

CrveniKriz-061

Nepoznata osoba ovog vikenda otuđila je iz sjedišta Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine jednu od dvije nadzorne kamere, a i ranije je zabilježen sličan slučaj, ali do danas je ostala nepoznanica da li su počinioci otkriveni.

Iz Crvenog križa FBiH su podsjetili da je u 2014. godini, ta humanitarna organizacija bilo meta kradljivaca tri puta. Prvo je napadnuta zaposlenica kojoj je s vrata strgnuta ogrlica, a potom je iz službenog automobila ukraden laptop te su opljačkane prostorije Crvenog križa Kantona Sarajevo, koje se nalazi u istoj ulici.

– Ovi slučajevi su prijavljeni Policijskoj upravi Novo Sarajevo, te je zatražen pojačan nadzor i obilazak kvarta u kojem se nalaze prostorije Crvenog križa FBiH i Crvenog križa KS-a. Međutim, situacija se nije promijenila – upozorili su iz CKFBiH u saopćenju.

Crveni križ Federacije BiH je organizacija od posebnog društvenog interesa za Federaciju BiH koja je svakodnevno u službi građana, zbog čega su iz te organizacije apelirali na sve da pomognu u identifikaciji počinilaca ovih krivičnih djela.