Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zenica

​Ukradenim automobilom Sarajlije bježale od policije, sustigli ih na autoputu

policija oduzeta lada
FOTO: MUP KS

Patrola policije je pokušala zaustaviti putničko motorno vozilo marke Toyota, na šta se vozač vozila oglušio i nastavio se kretati prema Kaknju.

U Zenici je danas policija zaustavljala jedno vozilo, ali osobe u njemu su se oglušile na signal policije, te su onda krenuli u potragu za njima.

Sve se to dešavalo danas u 14:45 u mjestu Radakovo na magistralnom putu M-17.

“Patrola policije je pokušala zaustaviti putničko motorno vozilo marke Toyota, na šta se vozač vozila oglušio i nastavio se kretati prema Kaknju. Patrola PU Centar se dala u potjeru za navedenim vozilom, koje se uključilo na autoput A-1 prema Kaknju, da bi se u mjestu Tičići, Općina Kakanj, sustigli i uspjeli zaustaviti“, kazao je za “Avaz” Samir Valentić, portparol MUP-a KS.

Vozilo Toyota otuđeno 23. februara u sarajevskoj Općini Centar

Utvrđeno je da su vozač pomenutog vozila E. H. (41) iz Sarajeva i suvozač A. K. (39), takođe iz Sarajeva.

“Izvršenim promjenama u evidencijama je utvrđeno da je vozilo Toyota otuđeno 23. februara u sarajevskoj Općini Centar. Navedena lica su lišena slobode i sprovedeni su u PU Kakanj, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, dok je takođe vozilo Toyota prevezeno pred PS Kakanj. Istražitelji PS Kakanj nastavljaju rad po ovom događaju”, dodaju iz policije.