Tragičan kraj

Umro Almir Raščić, bivši fudbaler kojem su pucali u glavu

rascic

Policija još traga za njegovim napadačima, istraga je u toku, a uključene su sve relevantne agencije u BiH poput SIPA-e, FUP-a i drugih

Bivši nogometaš Željezničara Almir Raščić, koji je prije deset dana napadnut u Goraždu gdje je i živio, preminuo je usljed ozbiljnih povreda, koje su mu nanesene, piše Klix.

On je ranjen u glavu ispred stambene zgrade u Goraždu nakon čega je hitno prevezen za Sarajevo. Bio je u komi prethodnih deset dana.

Nakon velike borbe ljekara za njegov život, nažalost je preminuo u pola 6.

Policija još traga za njegovim napadačima, istraga je u toku, a uključene su sve relevantne agencije u BiH poput SIPA-e, FUP-a i drugih.

Kao ni napadači, policiji nije poznat ni motiv, a oni koji su ga poznavali su istaknuli da ga svi poznaju kao dobrog sportistu i čovjeka te da niko nije imao razloga za obračun.

Tokom karijere, Almir je bio član nogometnih klubova Goražde, Željezničar, Velež, Olimpik, Orašje i Zadar. Almirov stariji brat je Admir Raščić koji je nosio dresove Željezničara, Sarajeva, Borca i drugih klubova. Njihov otac je Muhidin Raščić, inače član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH i predsjednik IO Fudbalskog saveza Bosansko-podrinjskog kantona (BPK).