Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Jajcu

Uništena zaplijenjena droga sa područja Zeničko-dobojskog kantona i Brčko distrikta

Unistavanje droge Jajce (1)

Najviše je bila zastupljena marihuana, amfetamin, heroin, kokain i sintetičke droge koje su zaplijenjene i oduzete prilikom kriminalističkih istraga.

Komisija za uništavanje opojnih droga BiH, uz podršku Ministarstva sigurnosti BiH, Ministarstva unutrašnjih poslova ZE-DO kantona, Policije Brčko Distrikta i Centra za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije, izvršila je 5. novembra 2020. godine uništavanje opojnih droga prema naredbama sudova iz Zeničko-dobojskog kantona i Brčko Distrikta, saopćeno je.

Tom prilikom u pećima firme BSI iz Jajca uništena je opojna droga po presudama sudova iz oko 2.000 predmeta, od kojih su neki bili stariji i od 15 godina. Najviše je bila zastupljena marihuana, amfetamin, heroin, kokain i sintetičke droge koje su zaplijenjene i oduzete prilikom kriminalističkih istraga.

Komisija je izvršila uništavanje opojnih droga pridržavajući se svih propisanih epidemioloških mjera koje su na snazi za vrijeme trajanja epidemije korona virusa.