Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Upala u “loše društvo”: Slikarka iz Mostara ide u zatvor

12/04/2016

Sutkinja Suda BiH Amela Huskić osudila je mostarsku slikarku Valentinu Sulić na 15 mjeseci zatvora zbog trgovine drogom, a koja je bila među jedanaest uhapšenih u akciji “Osoja”, javlja Dnevni list.

Tužiteljica Diana Kajmaković naglasila je da je tokom pregovaranja o visini kazne imala u vidu da je optužena odmah sve priznala te da je višegodišnji konzument i da je osuđivana za dilanje droge.

Prema tvrdnji tužiteljice, optužena umjetnica nije imala vremena iskazati se u toj oblasti jer je igrom slučaja upala u loše društvo. Da bi zadovoljila svoju potrebu za drogom te da bi preživjela, ušla je u krug ljudi s Adisom Burićem, kaže tužiteljica, za kojeg je i prodavala drogu.

– Događalo se da osumnjičeni jedni drugima govore: “Polazim za 50 minuta iz Čapljine”, a u Mostaru je već za 20 minuta. Dugo nam je trebalo da dešifriramo da tih 50 minuta zapravo znači 50 grama heroina, objasnio je svjedok Semir Šarić, istražitelj SIPA-e, dodajući da se pri prisluškivanju došlo i do Valentine Sulić, koja je, kazao je, imala 80 konzumenata u Mostaru, Čapljini, Širokom Brijegu i Čitluku.

Prema optužnici, Burića se tereti da je vodio skupinu dilera heroina i kokaina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.