Crna hronika

akcija SIPA-e

Uposlenik u institucijama BiH prevarom uzeo više od 12.000 KM

22/04/2020
FOTO: Ilustracija

Izvršenjem krivičnog djela, osumnjičena osoba stekla je protupravnu imovinsku korist u iznosu od 12.841,53 KM i za navedeni iznos oštetila budžet BiH

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) podnijeli su Tužilaštvu Bosne i Hercegovine izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Kako se navodi u saopćenju, koje je potpisao portparol SIPA-e Luka Miladinović, jedna osoba tereti se da je počinila krivično djelo prevare u službi.

– Preduzimajući mjere i radnje iz svojih nadležnosti, policijski službenici SIPA-e su zadokumentovali da je osumnjičeno lice koje je zaposleno u institucijama Bosne i Hercegovine, nezakonito ostvarilo prava po osnovu Odluke o načinu i postupku ostvarivanja prava zaposlenih u institucijama BiH na troškove smještaja, naknadu za odvojen život i naknadu za privremeno raspoređivanje, kao i po osnovu Odluke o visini, načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za prijevoz na posao i prijevoz sa posla u institucijama BiH – navodi se u saopćenju.

Izvršenjem navedenog krivičnog djela, osumnjičena osoba stekla je protupravnu imovinsku korist u iznosu od 12.841,53 KM i za navedeni iznos oštetila budžet BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.