Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uprkos brzoj intervenciji vatrogasaca, TC Bingo izgorio do temelja

bingo_pozar_mostar_

U požaru koji je izbio u subotu u večernjim satima, mostarski tržni centar „Bingo“ je, uprkos brzoj intervenciji vatrogasaca, izgorio do temelja, javlja Anadolu Agency (aa).

Vatra u centru koji se nalazi u mostarskom naselju Vrapčići, odmah uz magistralni put M-17, buknula je dok je objekat još radio i dok su se u njemu nalazili kupci.

„Cijela vatrogasna jedinica je na terenu, ali ne možemo ništa učiniti. Stopostotna je šteta. Cijela konstrukcija je već urušena i ne može se ništa tu spasiti“, kazao je noćas u izjavi za AA zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe grada Mostara Petar Jurić.

On je naglasio da je policija uspjela isprazniti objekat nevjerovatnom brzinom i da nisu unutra nikoga zatekli, ali je zbog specifične situacije i omamljivanja dimom intervenisala i hitna služba, te je na jedan kraći period bio blokiran i magistralni put M-17.

„Bilo je opasnih situacija, bilo je eksplozija, ali niko nije stradao. Šteta je ogromna, na žalost, ništa nismo mogli učiniti. Cijeli prostor je blokiran, svi objekti u blizini su osigurani i bit će pod nadzorom vatrogasnih jedinica dok to bude potrebno“, dodao je Jurić.

Na mjestu događaja ekipa AA zatekla je jednu od radnica Binga, koja se stajala uz magistralni put M-17. Sa suzama u očima, gledajući svoje radno mjesto kako nestaje u plamenu, samo je kratko kazala da u životu nije doživjela veći strah i paniku.

O uzroku požara koji je munjevitom brzinom progutao tržni centar Bingo zasad niko ne želi ni govoriti. To je ono što će utvrditi istražni organi nakon što bude završen policijskih uviđaj.