Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nožem natjerao djevojku da ga vozi prema Jajcu

policija-rs2222

Policija u Mrkonjić-Gradu uhapsila je jučer Hasana Ć. iz Jezera zbog sumnje da je izvršio razbojništvo nad dvadesetčetvorogodišnjakinjom iz te općine.

Stanici javne bezbjednosti Mrkonjić-Grad, jučer oko 03.00 sati, oštećena je prijavila da ju je oko ponoći, u Željezničkoj ulici, u općini Jezero, zaustavio Hasan Ć., a potom nasilno, bez njenog odobrenja ušao u putničko vozilo, te uz prijetnju upotrebe noža, primorao je da vozi do općine Jajce.

[yuzo_related]

Žena je u prijavi navela da joj je osumnjičeni naredio da se zaustavi na parking proširenju prema Jajcu, a zatim ju je fizički napao zadavši joj više udaraca zatvorenom pesnicom u predjelu tijela, oteo joj mobilni telefon i oštetio vjetrobransko staklo na vozilu, a potom joj naredio da ga vrati do općine Jezero, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Brzom intervencijom i operativnim radom, policijski službenici su iste noći oko 05.00 sati, pronašli i lišili slobode H.Ć. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio pomenuto krivično djelo.

Izvršen je pretres kuće koju koristi osumnjičeni, u Željezničkoj ulici, u Jezeru te je pronađeno sredstvo izvršenja (nož).

O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se ova osoba, nakon završene kriminalističke obrade, pusti na slobodu, a da se protiv njega u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za krivično djelo „razbojništvo“.