Crna hronika

GSS

Uspješno završena evakuacija vojnika s vrha Čvrsnice

09/03/2019

U akciji je učestvovalo 15 spasilaca iz 4 spasilačke službe GSS u BiH : HGSS Mostar, HGSS Posušje, GSS Široki Brijeg i GSS Srebrenik, te Hrvatska gorska služba spašavanja

Na poziv Oružanih snaga BiH, Savez Gorskih službi spašavanja (GSS) u BiH pokrenuo je danas akciju spašavanja i evakuacija jednog vojnika s Čvrsnici koja je završena uspješno oko 17 sati.

Spasioci i liječnici GSS u BiH uz pomoć spasilaca Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) i privatnih vlasnika motornih sanjki krenuli su u 11:45 sati prema vrhu Pločno na planini Čvrsnica u pomoć pripadniku Oružanih snaga BiH kojemu je bila potrebna hitna medicinska pomoć i evakuacija.

U akciji je učestvovalo 15 spasilaca iz 4 spasilačke službe GSS u BiH : HGSS Mostar, HGSS Posušje, GSS Široki Brijeg i GSS Srebrenik, te Hrvatska gorska služba spašavanja.

Akcijom je vodio šef HGSS Posušje Filip Bago.

U 14 sati i 45 minuta spašavatelji su se uspjeli popeti do objekta na Pločnu, pružiti liječničku pomoć i organizirati transport do podnožja planine.

Vojnik je u 16:50 sati u stabilnom stanju predan vozilu hitne pomoći radi transporta u Mostar, a u isto vrijeme u Konjsko su stigli pripadnici FUCZ koji su motornim sanjkama prebacili vojnikovu zamjenu na objekt Pločno gdje se nalazi centar veze Oružanih snaga BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.