Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Utrka automobila u Zenici mogla završiti kobno

saobracajna-nesreca-zenica

Suludo ponašanje vozača zamalo je dovelo do tragedije nakon što se vozač u Zenici zaletio u stablo, a malo ga je dijelilo i da nakon tog udara završi u rijeci Bosni. A sve se odvijalo na Obalnom bulevaru nekoliko minuta poslije ponoći. Službene informacije iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona govore da je vozač automobila “alfa” ostvario kontakt sa stablom te je nakon nesreće odbio da mu se pruži liječnička pomoć. Očevici za Dnevni avaz govore kako se radilo o pomahnitaloj vožnji, a nesreća se dogodila tako što su se utrkivali “alfa” i “golf”.

“Radilo se o uličnoj utrci, a “alfa” je u jednom trenutku pokušala prestići “golf” koji joj to nije dopuštao. Nakon toga je vozač izgubio kontrolu nad automobilom i za dlaku je izbjegao slijetanje u rijeku Bosnu.

Vjerovatno ga je drvo spriječilo u tome jer da je udar bio ili slabiji ili da stabla nije nikako bilo, automobil bi završio u vodi i možda bi došlo do još jedne tragedije”, komentirali su očevici.

Na “alfi” je nastala velika materijalna šteta, a prema saznanjima, vozač “alfe” M. B. iz Zenice dobio je lakše ozljede po tijelu, dok je njegov saputnik zadobio ozljede glave.

Saobraćaj je bio u potpunosti zaustavljen na toj dionici ceste. Očevici su šokirani ponašanjem pojedinaca i očekuju da ih se kazni na primjeren način kako ovakve događaje više ne bi gledali na svojim ulicama, s obzirom na to da su bili ugroženi i ljudski životi.