Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tužilaštvo

Utvrđen identitet dvojice mladića koji su poginuli u nesreći kod Banja Luke

FOTO: Vatrogasci Banja Luka/Facebook

Ranije je saopćeno da su Nihad Aljić (46) iz Vukosavlja i lice iz Modriče čiji su inicijali F.M. (29) povrijeđeni u ovoj nesreći prilikom slijetanja vozila Porsche Cayenne sa kolovoza

Kako su saopćili iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka utvrđen je identitet dvije osobe koje su smrtno stradale sinoć u stravičnoj nesreći koja se desila kod Banja Luke.

– Povodom saobraćajne nezgode koja se dogodila 14. juna 2023. godine, oko 21:50 sati, u mjestu Novakovići, Grad Banja Luka, utvrđen je identitet smrtno nastradalih lica: Aljić Sanel Nermin, rođen 2001.godine iz Vukosavlja i lice Aljić Mirsad, rođen 2001.godine iz Kiseljaka, saopćeno je iz Okružnog tužilaštva Banja Luka.

Ranije je saopćeno da su Nihad Aljić (46) iz Vukosavlja i lice iz Modriče čiji su inicijali F.M. (29) povrijeđeni u ovoj nesreći prilikom slijetanja vozila Porsche Cayenne sa kolovoza.

14.06.2023.godina.1. Požar-stan (17:02h)… ul.Cetinska.2. Tehnička intervencija- saobraćajna nesreća (22:16h)…Zalužani. Dvije osobe smrtno stradale.

Posted by Ватрогасно-спасилачка бригада Бањалука on Thursday, June 15, 2023

Nihad Aljić je upravljao vozilom Porsche Cayenne , dok je F.M. bio njegov saputnik.

Povrijeđenima je pružena ljekarska pomoć i oni su zbrinuti u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banja Luci.

Uviđaj na licu mjesta nezgode obavio je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Dalibor Vrećo sa pripadnicima banjalučke Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja.

Tužilac je naredio preduzimanje svih potrebnih istražnih radnji i mjera, kao i vještačenja na utvrđivanju okolnosti saobraćajne nesreće, a naređena je i obdukcija poginulih, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS.