Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uz prijetnju pištoljem opljačkali apoteku u Sarajevu

policija-noc123

Dvije nepoznate osobe jučer su oko 17.15 sati u apoteci “Remedi”, u ulici Jovana Bijelića br. 1, općina Centar, uz prijetnju pištoljem izvršile razbojništvo nad radnicom Z.S., kada su ukrale određenu sumu novca.

O tome je obaviješten dežurni Kantonalni tužitelj Kantona Sarajevo, a uviđaj je obavila uviđajna ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS). Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog dijela i identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Saobraćajna nezgoda

Na raskrsnici ulice Hamdije Kreševljakovića i Austrijskog trga, općina Stari Grad, u petak se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je putničko vozilo “audi A-4”, reg. oznaka TA 559430, kojim je upravljao D.H. iz Sarajeva, udario i oborio na kolovoz pješaka M.H. iz Sarajeva.

M.H je zadobio teške povrede, a ljekarska pomoć ukazana mu je u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

Stanje u saobraćaju

Tokom prethodnog dana policijski službenici MUP-a KS, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, podnijeli su jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, uručili 755 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 65 vozača.

Iz saobraćaja su isključena 15 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, jedna osoba bez položenog vozačkog ispita, pet vozača prije sticanja prava na upravljanje vozilom, pet vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, a tri vozila su isključena jer nisu bila registrirana, saopćeno je iz MUP-a KS.