Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Užas u Bihaću: Porodila se, pa zakopala bebu

Zenica_policija222
Ilustracija

Četrdesettrogodišnja žena čiji su inicijali Č.R. iz Bihaća uhapšena je nakon što je otkriveno da je zakopala novorođenu bebu, potvrdila je Srni portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Snežana Galić.

Galićeva je rekla da je u subotu, 7. jula, Policijskoj stanici Bihać anonimno prijavljeno da je Č. R. bila u drugom stanju, da se porodila i da se sumnja da beba nije živa.

“Istražioci Odjeljenja kriminalističke policije Policijske stanice Bihać, u saradnji sa Centrom za socijalni rad, obavili su razgovor sa prijavljenom Č.R. koja je negirala da je bila u drugom stanju. Prema nalogu tužioca, žena je upućena na ljekarski pregled gdje je utvrđeno da je bila u drugom stanju i da se porodila”, rekla je Galićeva.

Ona je dodala da je na osnovu prikupljenih saznanja i u ponovnom razgovoru sa prijavljenom, Č.R. priznala da se porodila prije sedam dana, da je bebu umotala u vrećicu i zakopala u blizini porodične kuće.

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Unsko-sanskog kantona pronašli su ukopano tijelo bebe koje je prevezeno na Odjeljenje patologije Kantonalne bolnice u Bihaću, gdje će biti izvršena obdukcija.

Dalji rad na dokumentovanju krivičnog djela čedomorstvo nastavljaju istražioci Sektora kriminalističke policije MUP-a Unsko-sanskog kantona.