Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izet i Hajrudin optuženi za silovanje pijane hostese

sud-banja-luka

Suđenje Hajrudinu Barjaktareviću i Izetu Hasanoviću koji se terete da su obljubili hostesu s inicijalima Z.P. u noćnom klubu “Crush” u Bosanskoj Gradišci, nastavljeno je u sudnici banjalučkog Okružnog suda svjedočenjem Vlade Race koji je više puta mijenjao iskaz.

On je rekao kako su Barjaktarević i Hasanović ulazili u prostoriju u noćnom klubu gdje je, prema optužnici, hostesa silovana, ali da to nije osobno vidio.
Kaže kako mu je to rekao izvjesni Bošković, koji je tad radio u Specijalnoj policiji RS-a.

“On mi je kazao su optuženi, a za njih je kazao “Turci”, navjerovatnije silovali Z.P.”- rekao je Raca.

Sudsko vijeće ga je upozoravalo na njegovo često mijenjanje iskaza, pa je na kraju rekao da ostaje kod izjave koju je ranije dao u policiji.

Prema toj izjavi Z.P. je tu noć radila kao hostesa koja je služila piće iz epruveta i bila je jako pijana.

“Nju i njenu prijateljicu dovezao je Bošković koji je ostao u lokalu. U jednom trenutku Z.P. je došla u prostoriju gdje sam bio i gdje je bio i Hajrudin i izvela ga da piju. Izet je bio s njima. Nekon nekog vremena vidio sam da ih nema za šankom. Bošković mi je rekao da su je pronašli kako povraća u skladištu i da je loše. Izašao sam napolje i kroz žaluzine tog skladišta vidio da Z.P. leži i da su joj gaće skinute do koljena. Vratio sam se unutra i susreo Izeta u blizini ulaza u skladište kako popravlja i zakopčava hlače”, ovo je između ostalog navedeno u izjavi Race koji je dao policiji.

Detalji optužnice zbog osjetljivosti slučaja nisu objavljeni, a ranije su zbog pomaganja dvojici osumnjičenih za obljubu hostese bili privedeni bivši specijalci MUP-a RS Bojan Marić i Dragoslav Bošković.