Crna hronika

mostar

Uznemiravao stanare, pa se objesio u policijskoj stanici

03/12/2022

Ustanovljeno je kako se radi o D.R. (1984.) za kojim je raspisana potraga od Osnovnog suda Trebinje. Osoba je uhapšena i, uz sve predviđene mjere i radnje, zadržana u službenim prostorijama

U petak, 2. decembra, D. R. (1984.) počinio je samoubistvo vješanjem u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave Mostar.

Kako je saopćeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, PU Mostar u petak oko 15 sati obaviješten je da nepoznata muška osoba romske nacionalnosti, u vidno pijanom stanju, uznemirava stanare zvoneći na vrata stanova u Ulici Ante Starčevića.

Na mjesto događaja izašli su djelatnici policije i ispred spomenute zgrade zatekli navedenu osobu.

Isti kod sebe nije imao nikakve dokumente te su ga djelatnici policije doveli u prostorije PU Mostar radi utvrđivanja identiteta.

Ustanovljeno je kako se radi o D.R. (1984.) za kojim je raspisana potraga od Osnovnog suda Trebinje. Osoba je uhapšena i, uz sve predviđene mjere i radnje, zadržana u službenim prostorijama.

Oko 19 sati prilikom obilaska prostorija za zadržavanje u kojoj je smješten D.R., uočeno je da je isti počinio samoubistvo vješanjem.

Dežurni tužitelj, pripadnici OKP PU Mostar i službenici Sektora krim. policije MUP-a HNK obavili su uviđaj.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.