Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vasković: Ove fotografije, dokumenti i snimci dokazuju da je David ubijen

dragicevic

Objavljujem ponovo najznačajnije fotografije i video zapise koji nesporno svjedoče da je David Dragičević surovo ubijen; Prije toga pretučen, otet, mučen, piše na svom blogu Slobodan Vasković.

Sve navedeno ujedno su notorni dokazi da dio vrha MUP-a RS koji čine Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, direktor Policije Darko Ćulum, Darko ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, patolog Željko Karan, tužioci Dalibor Vrećo, Saša Labotić, kao i Glavni okružni tužilac Želimir Lepir jesu saučesnici u zločinu, jer na sve moguće načine pokušavaju prikriti one koji su Zločin naručili i izvršioce.

Iako je 18.03. David prebijen i otet, zatim danima mučen, potom i likvidiran (najranije 20/21.03.) da bi njegovo tijelo 24.03. bilo bačeno u rječicu Crkvena, ni do dan danas to svirepo ubistvo nisu ni Okružno tužilaštvo, kao ni MUP RS okvalifikovali kao Teško ubistvo.

Slučaj se i dalje vodi kao “smrt Davida Dragičevića”, što samo pokazuje ogromne razmjere pokušaja da se Ubistvo zataška, jer je od pronalska tijela prošlo 48 dana.

Saučesnik u zločinu je i Đorđe Rađen, vlasnik kuće na Laušu koja je navodno opljačkana; Preciznije, navodna pljačka te kuće je režirana po nalogu naručilaca ubistva: Režiranje pljačke sproveli su pojedinci iz MUP-a RS; Takođe, nekoliko pojedinaca, pripadnika MUP-a RS, učestvovali su u otmici, mučenju i likvidaciji Davida Dragičevića.

Fotografije sa reobdukcije

Upozoravam da su fotografije sa reobdukcije uznemirujući sadržaj.

Uznemirujući sadržaj: Fotografija sa reobdukcije tijela Davida Dragičevića

Naglašavam da su fotografije urađene za vrijeme reobdukcije, 28.03., četiri dana nakon što je tijelo Davida Dragičevića nađeno u rječici Crkvena, 24.03.

Uznemirujući sadržaj: Fotografija sa reobdukcije tijela Davida Dragičevića

Prema svjedočenju Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida, fotografije sa obdukcije, 25.03., koju je izvršio Željko Karan mnogo su brutalnije od onih koje su objavljene i još su čvršće svjedočanstvo da je David Dragičević prije nego je likvidiran, teško pretučen i mučen.

Uznemirujući sadržaj: Fotografija sa reobdukcije tijela Davida Dragičevića

Davor Dragičević, takođe, tvrdi da je tijelo njegovog sina, koje je vidio nakon što je pronađeno 24.03., unakaženo batinanjem i mučenjem, kao i da u vodi nije proveo onoliko vremena koliko to Karan tvrdi.

Pantalone

Na Slici 1 (fotografija napravljena nakon pronalaska tijela, 24.03.2018.) se vidi da su pantalone razderane na oba koljena.

Na Slici 2 (printskrin videa na kojem se vidi David Dragičević na Trgu Krajineu 02 časa i 25 minuta, 18.03.) uočljivo je da David na sebi ima pantalone bez ikakvih poderotina.

Obdukcioni nalaz Željka Karana (25.03.2018.)

Karan je u Zaključcima obdukcionog nalaza, koji je uradio 25.03., naveo sledeće: “Stanje leša sa izraženim početnim posmortalnim promjenama u kontekstu meteoroloških uslova (hladnoća, hladna voda) ukazuje na vrijeme smrti u intervalu do maksimalno sedam dana prije obdukcije”.

Znači, Karan je u Obdukcionom nalazu naveo da je smrt Davida Dragičevića nastupila između 18.03. i 24.03. Odnosno, Karan je kao moguće vrijeme smrti označio bilo koji dan između dva navedena datuma, uključujući i 18.03 i 24.03.

Drugim riječima, Karan se obdukcionim nalazom maksimalno ogradio, svjestan da je David ubijen.

Zato je i rekao na pres konferenciji, 26.03. da “nije nikako” zadesna smrt.

Kakva Iluminacija!

Naravno, nije riječ o tome, već je Karan spriječen da vrda (a pokušavao je, ne bi li se izvukao) i natjeran da precizira vrijeme smrti: Taj dio je trebalo da posluži za zataškavanje ubistva, a ako se ne uspije sa tim, onda za Plan B – Žrtvenog Jarca.

Za razliku od Obdukcionog nalaza, Karan u Potvrdi o smrti navodi da je tačno vrijeme smrti 18.03.2018. godine, u četiri časa ujutro. Dok je pisao nalaz obdukcije Karan nije znao tačno vrijeme smrti, ali ga je utvrdio tokom pisanja potvrde o smrti, koja je, takođe, datirana 25.03., ali izvjesno nije taj dan i napisana.

Reobdukcioni nalaz Ivice Milosavljevića (VMA, 28.03.2018.)

Doktor Ivica Milosavljević (VMA) svojim reobdukcionim nalazom dematovao je Karanovo vrijeme smrti iz potvrde o smrti!

“Promjene na šakama i stopalima ukazuju da je leš proveo u vodi najmanje dva, a najviše četiri dana, što znači da smrtni ishod nije mogao nastupiti prije navedenog vremena”, naveo je u reobdukcionom nalazu doktor Ivica Milosavljević (VMA), što znači da je vrijeme smrti po njemu nastupilo između 20.03. i 24.03. 2018. godine.

Snimak sa Trga Krajine, 18.03.2018. godine, na kojem se vidi David Dragičević.

Nekih dvadesetak minuta (najviše) nakon vremena sa ovog snimka David je nestao, njegov telefon je ugašen u 02 časa i 40 minuta, a njegovo tijelo pronađeno je 24.03.2018.

Dešavanja u ulici Velimira Janjetovića Janje, u noći 18.03.2018. kada je nestao David Dragičević (video)

Pres konferencija Darka Ilića i Željka Karana (26.03.2018.) na kojoj je Darko Ilić, nakon dogovora sa Draganom Lukačem i Darkom Ćulumom, zvanično počeo prikrivanje ubistva Davida Dragičevića, koje od tada nije prestalo.