Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vatrogasac Nermin Čengić – Durmo izgubio bitku za život

Nermin Čengić – Durmo

Dvadesetpetogodišnji vatrogasac Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Vratnik“, Nermin Čengić – Durmo iz Sarajeva, izgubio je jutros bitku za život, i to osam dana nakon teške saobraćajne nesreće koja se dogodila u Sarajevu, piše Faktor.

Ovu informaciju  potvrdile su njegove kolege.

-Poslije nesreće je bio u komi i na aparatima. Nažalost, dobili smo informaciju da je u jutarnjim satima preminuo. Povrede su bile preteške i uprkos tome što je bio u zavidnoj fizičkoj formi, nije se uspio izvući. Durmo je bio jedan od boljih vatrogasaca u našem društvu, od pionira pa nadalje. Bog, izgleda, uzima samo najbolje među nama – kazali su u DVD Vratnik.

Iza njega su ostali supruga i troipogodišnji sin.

Čengić je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 25. septembra u sarajevskoj ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novi Grad Sarajevo, kada su se sudarili četverocikl „Artic“, kojim je on upravljao, i automobil Mercedes, kojeg je vozio 22-godišnji Lj.H. iz Sarajeva.

Tom prilikom je Čengić pao sa četverocikla te je hitno prebačen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je izvršena dugotrajna operacija. On je nakon operacije zadržan na Odjelu za intenzivnu njegu, jer se nalazio u kritičnom stanju.