Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon višesatne borbe

Vatrogasci uspjeli staviti pod kontrolu požar u fabrici “Meridijana”

pozar brodac (1)
FOTO: infobijeljina.com

Požar je prijavljen u 12.44 sati

Vatrogasci su nakon nekoliko sati borbe uspjeli staviti pod kontrolu veliki požar u fabrici impregniranog drveta “Meridijana” u selu Brodac kod Bijeljine, a dvije vatrogasne ekipe ostaće tokom noći da dežuraju da se, zbog vjetra, vatra ne bi ponovo rasplamsala. Potvrdio je to zamjenik starješine bijeljinske vatrogasne jedinice Dejan Balorda.

Balorda je naveo da je izgorjela velika količina drveta i da je stvoreno mnogo žara u ovom požaru, koji je među dva najveća u posljednjih 10 godina u Bijeljini, uz požar u krugu fabrike “Sava” u maju.

On je dodao da je u gašenju požara u “Meridijani” učestvovalo 45 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila, sedam iz Bijeljine i vozila iz Ugljevika, Lopara i Brčkog, kao i cisterne gradskog preduzeća “Komunalac” i “Bijeljina put”.

Zbog velikog požara na prostoru i objektima preduzeća “Meridijana” iz Gradske uprave Bijeljina je saopšteno da nema potrebe za uznemiravanjem, ali je stanovništvo pozvano da prati stanje i da, u slučaju da osjete neprijatan miris, zatvore prozore kuća i da ne borave na otvorenom.

Požar je prijavljen u 12.44 sati.

Uzrok požara i dalje nije poznat, a više detalja moguće je očekivati nakon istrage.