sanski most

Već sedmi dan traje velika potraga za Samirom Šarčevićem, na terenu više od 50 osoba (FOTO)

U potrazi učestvuju policijski službenici MUP-a USK, članovi Kluba ekstremnih sportova Condor, lovci, članovi porodice i prijatelji te pripadnici Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo koji su stigli jučer

Na području Sanskog Mosta već sedam dana traje velika potraga za nestalim Samirom Šarčevićem u kojoj učestvuje više od 50 osoba.

U potrazi učestvuju policijski službenici MUP-a USK, članovi Kluba ekstremnih sportova Condor, lovci, članovi porodice i prijatelji te pripadnici Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo koji su stigli jučer.

-Po SAR metodama GSS-a u BiH obavili smo intervjuu sa porodicom i svjedocima koji su primijetili nestalo lice. U ovoj potrazi smo zaključili da se nestali udaljio od porodične kuće u Čapljama do susjednog sela Kijevo gdje su ga primjetila dva svjedoka ove potražne akcije na dan kada je Šarčević Samir nestao gdje je za taj dan prepješačio od mjesta nestanaka do mjesta viđenja 5,2 km od kada mu se gubi svaki trag. Nažalost ova potražna akcija nije dala pomaka u smislu pronalaska nestale osobe, ali uz pomoć kolega instruktora iz GSS u BiH je dala pomaka analitički i taktički gdje i kako tražiti na što smo uputili i usmjerili potražne lokalne timove i to sve u cilju pronalaska nestale osobe, kazali su iz GSS-a Novi Grad Sarajevo.

Građane se mole da, ukoliko imaju primjete nestalog, obavijeste policiju.

Samir Šarčević Manko je u trenutku nestanka na sebi imao žutu jaknu fluoroscentne boje, crnu trenerku i kapu iste boje na glavi.

Potraga za nestalim Šarčević Samir iz Sanskog Mosta

Na poziv načelnika općine Sanski Most Faris Hasanbegović prema CZ…

Posted by Gorska Služba Spašavanja Novi Grad Sarajevo on Četvrtak, 17. decembar 2020.