Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kodnog naziva "zajam"

Velika međunarodna policijska akcija u BiH: Izvukli više miliona eura preko žiro računa

Pretresi lokacija vrše se kod osoba inicijala D.Đ., Z.S., L.Z., J.S., E.V., B.S., T.S.D., Ž.B. i jednog privrednog društva u Banjoj Luci

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS u saradnji sa policijama Hrvatske i Slovenije realizuju međunarodnu akciju kodnog naziva “Zajam” u cilju dokumentovanja krivičnih djela privrednog kriminaliteta.

Na osnovu naredbi osnovnih sudova Banjaluka i Prijedor vrše se pretresi na osam lokacija na području Banje Luke i dvije lokacije na području Prijedora u cilju dokumentovanja krivičnih djela „Zloupotreba položaja ili provjerenja u privrednoj djelatnosti pomaganjem“ iz Krivičnog zakona Slovenije, što odgovara krivičnim djelima „Nazakonito postupanje u privrednom poslovanju“ Krivičnog zakonika RS-a.

Pretresi lokacija vrše se kod osoba inicijala D.Đ., Z.S., L.Z., J.S., E.V., B.S., T.S.D., Ž.B. i jednog privrednog društva u Banjoj Luci.

Navedene osobe se sumnjiče da su krivična djela izvršila na području Republike Slovenije, tako što su preko svojih žiro računa otvorenih u Sloveniji, Mađarskoj i Austriji, kao i preko računa njihovih preduzeća, omogućili izvlačenje novca iz više privrednih društava iz Slovenije u iznosu od više miliona eura, saopćeno je iz MUP-a RS.