Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Plantaža 2023"

Velika zapljena u BiH: Pronađena plantaža i oduzeto 172 kilograma marihuane

droga zapljena lopare
Foto: InfoBijeljina

Terzić je istakao da je izvršeno i pretresanje kuće i drugih objekata koje koristi osumnjičeni, te da su tom prilikom pronađene dvije tablete ekstazija i jedan gasni pištolj sa mecima

Bijeljinska policija je u okviru republičke akcije “Plantaža 2023” uhapsila S.A. koje je u Loparama uzgajalo indijsku konoplju i tom prilikom mu je oduzela 172 kilograma marihuane, rečeno je na pres konferenciji Policijske uprave Bijeljina.

Stjepan Terzić, načelnik PU Bijeljina, istakao je da su došli do operativnih podataka da se na području Lopara jedno lice bavi nelegalnim uzgojem indijske konoplje, koja se koristi za proizvodnju marihuane.

droga zapljena lopare
Foto: InfoBijeljina

“Službenici PU Bijeljina su 16. augusta obišli lokaciju i uhapsili lice S.A. koje su zatekli u zasadu. Pronađeno je 519 stabljika indijske konoplje, ukupne težine 172 kg, 521 saksija u kojima je konoplja bila zasađena, cijev i pumpa za navodnjavanje”, naglasio je Terzić, prenosi InfoBijeljina.

droga zapljena lopare
Foto: InfoBijeljina

Terzić je istakao da je izvršeno i pretresanje kuće i drugih objekata koje koristi osumnjičeni, te da su tom prilikom pronađene dvije tablete ekstazija i jedan gasni pištolj sa mecima.

droga zapljena lopare
Foto: InfoBijeljina

Protiv lica čiji su inicijali S.A. podnesen je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, a ono je predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.