Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potraga za ubicom Miloša Ostojića

Veliki broj policajaca presrelo vozilo kod zgrade ambasade SAD

ubistvo

Akcija je provedena nakon sinoćnjeg ubistva Miloša Ostojić (1989.) ispred kafića Sparta u Istočnom Sarajevu

Pripadnici MUP-a KS danas su ispred zgrade Ambasade SAD u Sarajevu okružili vozilo crnogorskih registracijskih oznaka, saznajemo sa lica mjesta.

U Operativnom centru MUP-a KS nisu nam mogli potvrditi ovu informaciju, gdje tvrde kako uopšte nisu upoznati sa ovim slučajem.

Kako saznajemo, sarajevska policija danas je kod zgrade Ambasade SAD-a sa više patrolnih vozila presrela automobil crnogorskih registarskih oznaka i stavila pod nadzor zatečeno lice u vozilu.

VEZANI Ubijeni Ostojić je nasljednik bogate porodice

Akcija je provedena nakon sinoćnjeg ubistva Miloša Ostojić (1989.) ispred kafića Sparta u Istočnom Sarajevu. MUP RS kontaktirao je MUP Kantona Sarajevo i zatražio pomoć u pronalasku sumnjivog vozila i vozača za koje postoje indicije da se može dovesti u vezu sa brutalnim ubistvom Ostojića.

Iz MUP KS ne žele komentirati današnju akciju. Kako saznaje agencija Patria, sada se čeka odluka MUP RS da li će preuzeti u svoju nadležnost lice koje je stavljeno pod nadzor.

Iz MUP RS jutros je saopćeno da policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa Policijskom upravom Istočno Sarajevo, a pod nadzorom tužioca Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske preduzimaju operativne i istražne mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti i utvrđivanju identiteta lica koje je sinoć u Istočnom Sarajevu izvršilo krivično djelo „Teško ubistvo“ lica inicijala M.O. (1989) iz Istočnog Sarajeva.

– Nepoznato lice sinoć, 01.01.2019. godine oko 23.05 sati u ulici Karađorđeva u Istočnom Novom Sarajevu, upotrebom vatrenog oružja nanijelo je teške tjelesne povrede licu inicijala M.O. koje je potom prevezeno u Javnu zdravstvenu ustanovu Bolnica Srbija, gdje je nedugo zatim preminulo – saopćeno je iz MUP RS.

https://www.fokus.ba/vijesti/crna-hronika/bjezi-od-kola-pogledajte-snimak-zestokog-lancanog-sudara-u-istocnom-sarajevu/1336606/