Veliki požar na zgradi u vlasništvu Pere Gudelja na Vlašiću

10291825_1119598211383934_3210060858316472442_n
Foto: Čitatelj

Na lokalitetu Dolina panjeva, koji se nalazi u okviru Sportskog centra Babanovac na planini Vlašić kod Travnika, kasno sinoć došlo je do velikog požara na zgradi u vlasništvu Pere Gudelja, vlasnika Sportske kladionice “Bet Live”.

Nakon pojave požara domaćini i brojni gosti su pokušali ugasiti plamen koji se brzo širio, a brzo su im se pridružili pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade.

Prema službenoj policijskoj informaciji za sada nema povrijeđenih osoba, ali je požar većih razmjera i ugrožava okolne objekte u dijelu rekreacione zone, u kojoj se nalazi veći broj privatnih stambenih objekata i vikendica.

Na mjestu požara vatrogasna ekipa pokušava ugasiti požar, kojem je teško prići sa krovišta zbog pokrivenosti limenim krovom, ali napreduju u gašenju požara i zaštiti drugih objekata u blizini.

Nakon što se požarište sanira tokom današnjeg dana uviđajne ekipe policije MUP-a SBK i eksperti aštite od požara će utvrditi uzrok ovog iznendanog požara koji pored veće materijalne štete nije ugrozio ljudske živote.